شاسی کشی

پرزان صنعت توليد کننده ماشين آلات تعميرگاهی و دستگاههای بالانس صنعتي

یکی از تجهیزات ضروری و پرکاربرد در تعمیرگاه‌های صافکاری و نقاشی خودرو، دستگاه شاسی کش است. این دستگاه در انواع مختلفی برای کشیدگی، صاف کردن و تراز کردن شاسی های خودرو تصادفی به کار گرفته می‌شود. در این مقاله قصد داریم به تفصیل در مورد اینکه شاسی کشی چیست صحبت کنیم.
دستگاه یا جک شاسی کش جدید جایگزین روش‌هایی قدیمی شاسی کش خودرو شده ( در این روش شاسی خودرو به طور دقیق صاف و تراز نمی‌شد) شده است. شاسی هر خودرویی در اسکلت بندی و قاب آن نقش اصلی را دارد، از این رو جک شاسی کش با تراز کردن دقیق شاسی خودرو،امنیت آن را در سطح بالایی تامین می‌کند.
جک شاسی کش به ابزار مخصوصی برای شاسی کشی مجهزشده است که شاسی را دقیقا مطابق با استانداردهای کارخانه کشیده و مشکل برطرف کردن فرمان و لاستیک سایی را برطرف می‌کند.

انواع شاسی کشی

عملیات شاسی‌ کشی در کارگاه های رنگ کاری و صافکاری خودرو به روش‌های گوناگونی صورت می‌پذیرد. در یک دسته بندی کلی جک‌های شاسی کش خودرو در سه نوع زیر قرار دارند.

شاسی کشی با میله

در این نوع از شاسی کش، اهرم های قابل انتقال برای صافکاری شاسی خودرو به کار گرفته می‌شوند. کاربرد این نوع در مواقعی است که شاسی خودرو آسیب بسیار کمی دیده است و با کمک یک میله که در زمین ثابت شده است، شاسی خودرو را صافکاری می‌کنند.

شاسی کشی با اتصال خودور به 4 پایه

این نوع صافکاری زمانی استفاده می‌شود که خودرو آسیب‌های زیادی دیده و شاسی کاملا خراب و دفرمه شده باشد. از آنجاییکه شکل شاسی خودرو یک چهارگوش است. برای کشیدن شاسی آن، نخست باید چهار گوشه‌ی شاسی ماشین را به چهار پایه ای که روی زمین یا یک سکوی فلزی قرار گرفته، وصل کنند. بعد با کمک گیره‌های مخصوص از چهار جهت شاسی خودرو را می‌کشند تا دوباره شکل اولیه خود را پیدا کند و به وضعیت اولیه خود برگردد.

جک شاسی کش

جک شاسی کش یکی از دستگاه‌های مدرن در بازار تعمیرات خودرو است که ترکیبی از دو روش سنتی می‌باشد. در این دستگاه تمام عملیات شاسی‌ ‌کشی به صورت دستی و به طور دقیق انجام می‌گیرد. برای انجام این عملیات صافکار نیز باید از مهارت و تجربه خود استفاده کند و میزان فشار لازم را برای بازگرداندن شاسی خودرو به وضعیت پیش از تصادف محسابه و سپس نیروی لازم را به آن اعمال کند‌.

در ادامه مقاله شاسی کشی چیست در مورد روش‌های انجام شاسی کشی صحبت خواهیم کرد.

شاسی کش

شاسی کشی چگونه صورت می گیرد؟

همانکونه که در مطالب بالا نیز ذکر کردیم، شاسی‌ ‌کشی در واقع یک کار صافکاری خودرو است که برای تعمیر و بازگرداندن شاسی خودرو به حالت اولیه انجام می‌شود، در این کار میله‌ها و زنجیرهایی به بدنه ماشین وصل می شود، پس از آن با استفاده از جک‌ها یا اهرم‌های مخصوصی شاسی ماشین را می‌کشند یا در طرف مخالف به آن فشار اعمال می‌کنند تا شاسی دفرمه شده به شکل اولیه خود برگردد.
برای انجام این عملیات به وسایل مخصوص مانند اهرم های قوی و جک شاسی‌ کش نیاز دارید تا نیروی لازم را به خودرو وارد کنید.

عواقب شاسی کشی نادرست

اگر صافکاری و شاسی‌‌ کشی خودرو به خوبی انجام نگیرد ، مشکلات زیادی برای خودرو شما پیش می‌آید. برای جلوگیری ازاین مشکلات این کار را نزد افراد متخصص با دستگاه‌های حرفه ای و مجهز انجام دهید. شاسی کاری نادرست سبب ایرادات زیر در خودرو شما می‌شود.

ساییدگی لاستیک ها

در صورتی که شاسی‌‌ کشی به خوبی انجام نشده باشد و آهن‌ها ‌ میله‌های آن باز نشوند به تدریج فشار غیر اصولی از کابین بر لاستیک‌ها اعمال می شود که این فشار ناخواسته به مرور سبب فرسودگی و ساییدگی لاستیک ها می شود.

فشار به دیگر قطعات خودرو

همینطور اگر شاسی کشی خودرو به درستی انجام نگیرد، فشار ناخواسته‌ای به سایر قطعات خودرو وارد می‌شود. از آنجاییکه که شاسی چهارچوب خودرو است اگر در جای درست خود قرار نگیرد ، سبب ایجاد فشار به سایر قطعات خودرو و خرابی آنها می شود .

بیشتر بدانید: شاسی کشی برای حمل و نقل کالاهای حجیم و سنگین

نتیجه گیری

شاسی کشی در واقع همان صافکاری خودرو می‌باشد که در مواقعی که شاسی خودرو در اثر تصادف صدمه می بیند، برای برگرداندن آن به حالت اولیه باید عملیات خاصی را روی آن انجام داد، در چنین مواقعی باید به صافکاری مراجعه کرد. در سال‌های اخیر دستگاه‌هایی روی کار آمده که قدرت بالایی دارند و فشار زیادی برای بازگرداندن شاسی خودرو به وضعیت اولیه، روی آن اعمال می‌کنند. در انتخاب تعمیرگاه صافکاری باید وسواس زیادی به خرج دهید تا خودرو به خوبی شاسی کشی شود و از مشکلات گفته شده در امان بماند. در پایان امیدواریم از مقاله پرزان صنعت با موضوع شاسی کشی چیست رضایت داشته باشید.

 

شاسی کشی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *